Com evitar el virus Priyanka de Whatsapp

Molts usuaris de Whatsapp s’estan infectant amb el virus Priyanka que circula per Whatsapp.

El virus arriba en forma de contacte, que t’envia algun dels teus contactes per agregar-lo a la teva agenda.

En el moment que agregues aquest contacte, anomenat Priyanka, estaràs infectat pel virus i tots els teus contactes es passaran a dir també “Priyanka”.

Així que si algun dels teus contactes t’envia aquest contacte Priyanka per Whatsapp no l’obris i esborra’l directament.

Virus Priyanka

Portes traseres de la NSA a Windows

Ha sortit als mitjans de comunicació la notícia que la NSA ha col·locat portes traseres a tots els productes Windows (i en altres productes d’altres fabricants) des de l’any 1999 i s’ha muntat cert enrenou.

Sempre he defensat el Software Lliure. Per les seves múltiples avantatges davant el Software Privatiu. I una vegada més he de recomanar fer servir Software Lliure (GNU/Linux) en lloc de Windows per evitar ser espiat pels governs de cap país.

No és que hagin d’amar res. És simplement un tema de intimitat personal.

Ara i sempre, fes servir Software Lliure.

Software LLiure

Agraiment de Duck Duck Go

El cercador Duck Duck Go m’ha fet aquest “tweet” d’agraïment per fer aquesta entrada parlant d’ell.

Només has de visitar aquesta URL ,si mires a sota a la dreta, podràs veure la icona de CapaSoft ;)

Actualització important de seguretat (WordPress 3.5.1)

Ara mateix ja tindràs al teu Escriptori l’actualització de WordPress 3.5.1

La llista de millores i solucions a errors és tan important que ja estàs trigant a actualitzar a aquesta versió.

La llista de millores principals és aquesta:

  • Editor: evita que certs elements HTML s’esborrin o modifiquin aleatòriament en algunes ocasions.
  • Mitjans: soluciona una sèrie de problemes menors de compatibilitat i funcionament del nou gestor de mitjans.
  • Xarxes: suggereix regles de rewrite correctes en crear una xarxa de nova.
  • Evita que les entrades programades perdin HTML, com vídeos incrustats.
  • S’ha treballat en algunes configuracions errònies que provocaven que part del JavaScript de l’administració de WordPress fallessin.
  • S’han suprimit alguns avisos que es mostraven quan un plugin feia servir incorrectament la base de dades o les APIs d’usuari.

A més, soluciona alguns errors de seguretat:

  • Una vulnerabilitat en la part del servidor relativa a l’escaneig remot dels ports fent servir pingbacks.
  • Dues vulnerabilitats XSS a través de codis curts i contingut d’entrades.
  • Una vulnerabilitat XSS de la llibreria externa Plupload que s’ha solucionat gràcies a l’actualització immediata de la mateixa.

Com has pogut llegir és una actualització de manteniment, però sobretot de seguretat, molt important, que ja pots actualitzar des de l’Escriptori de WordPress o descarregar des del lloc oficial de WordPress.

MEGA en català

Segur que ja sabeu que està disponible el nou servei MEGA el “succesor” de MegaUpload de Kim Dotcom.

El servei promet revolucionar la pujada de fitxers al nuvol oferint fins a 50Gb d’espai gratuït o uns quants TB a un preu molt atractiu.

Una de les coses que més m’ha cridat la atenció (per sort cada vegada més sovint) és que des de el primer dia el servei MEGA està disponible en català.

MEGA

Se suïcida el programador i activista, Aaron Swartz, que va desenvolupar la tecnologia RSS

Aaron Swartz
El jove, de 26 anys i que havia estat acusat en diverses ocasions per la justícia per delictes informàtics, l’han trobat penjat a casa seva a Nova York

 

El jove programador i activista Aaron Swartz, que va desenvolupar la tecnologia web RSS i va ser un dels creadors de la xarxa social Reddit, ha estat trobat mort aquest dissabte al seu apartament de Nova York, en el que aparentment és un suicidi.

Swartz, de 26 anys, l’ha trobat penjat per la seva nòvia, segons ha explicat el seu oncle, Michael Wolf, al diari ‘The New York Times’.

El jove programador va ajudar amb només 14 anys a crear l’RSS, una eina ara generalitzada que ajuda als usuaris a subscriure’s a informació en línia, i aviat es va convertir en un activista conegut a Internet, que advocava per fer disponibles de forma gratuïta els arxius del web.

Acusacions per delictes informàtics

Tanmateix, el juliol de 2011 va ser acusat per autoritats federals d’aconseguir accés il·legal a JSTOR, un servei de distribució de revistes científiques i literàries restringit a subscriptors, i descarregar 4,8 milions d’articles i documents.

El cas seguia pendent de sentència, i els seus càrrecs comportaven penes potencials de fins a 35 anys a la presó i un milió de dòlars en multes, segons el diari.

Swartz també va ser investigat per l’FBI el 2008 per descarregar més de 18 milions de pàgines del sistema de pagament que recopila arxius judicials, Pacer, i divulgar-los al públic.

A més, el 2011 va ser arrestat per frau informàtic i més tard acusat de robar milions de documents digitals de l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT), un cas del qual es va declarar innocent el passat setembre.

Un estudiant frustrat

Swartz va estudiar a la Universitat de Stanford, però finalment la va abandonar després de considerar que l’atmosfera “no era molt intel·lectual i als alumnes sembla que els importaven poc els seus estudis”, segons va escriure el 2008 en un bloc.

Llavors es va concentrar a contribuir a desenvolupar Reddit, la xarxa social dedicada a notícies que va ser comprada per l’editorial Comte Nast el 2006.

També va treballar al MIT amb l’inventor de la web, Tim Berners-Lee, per desenvolupar estàndards de la xarxa.

L’encaix difícil

Wolf, oncle de Swartz, ha assegurat al ‘The New York Times’ que recordarà al seu nebot com un jove que “tenia en el seu cervell una certa lògica en la qual el món no sempre encaixava, i això li costava de vegades”.

Un amic del jove, el periodista Cory Doctorow, ha escrit un llarg missatge d’homenatge al web BoingBoing on descarta que s’hagi suïcidat pels procediments legals en contra, sinó que “havia tingut problemes de depressió durant anys, i havia escrit sobre ella”.

Canvi en la política de dades de puntCAT

Us fem arribar la present comunicació per informar-vos del canvi en la normativa de tractament de dades del .cat, fet que us oferirà un major grau de protecció de les dades associades al vostre domini.

Fins al moment, totes les dades associades als dominis .cat havien de ser públiques i consultables per qualsevol interessat mitjançant l’eina del whois. Aquestes condicions són comunes a tots els dominis genèrics i venen imposades pel contracte entre puntCAT i ICANN, l’entitat que regula l’ús dels dominis a nivell global.

Entenent que aquest règim no s’ajusta a les necessitats dels seus usuaris, puntCAT ha treballat amb les autoritats de protecció de dades i amb ICANN per a oferir-vos un mecanisme de protecció de dades pioner al món dels dominis. A partir d’ara, qualsevol titular d’un .cat que hagi registrat el domini per als seus usos privats podrà optar a protegir les seves dades sense cap cost afegit. Si s’adopta aquesta opció, el titular del domini comptarà amb la garantia que ningú podrà cercar les dades associades al seu domini, exceptuant casos de compliment d’obligacions legals i protecció de determinats béns jurídics.

Moltes gràcies per la vostra confiança!

Font: Fundació puntCAT

Bon Nadal i feliç any 2013

CapaSoft us desitja bona Nadal i feliç any 2013Nadal 2013

WordPress 3.5

Fa unes hores acaba de ser publicada la versió 3.5 de WordPress amb millores i noves característiques.

Des de CapaSoft sempre recomanem actualitzar WordPress a la darrera versió per solucionar els possibles problemes de seguretat que hi puguin haver.

Com sempre, podeu descarregar la versió en català des de http://ca.wordpress.org/

wordpress-catala

 

Windows XP ja té data de defunció (08/04/2013)

El 8 d’abril del 2014 és la data en què Microsoft deixarà de donar suport a un dels seus sistemes estrella, el Windows XP. Aquell dia es comercialitzarà la darrera actualització de seguretat d’aquesta versió, després de més de dotze anys al mercat. Tot i haver-se llançat el 2001, l’XP encara té una gran presència als ordinadors de tot el món: més d’un 27%.

Així que arribi a la fi, l’XP tindrà el rècord de ser el sistema operatiu més longeu de Microsoft, amb dotze anys i cinc mesos, dos anys i mig més del que és habitual. Això es deu al fracàs del seu successor, el Windows Vista. Posteriorment, la companyia nord-americana encara ha llançat dues versions més de Windows: el Windows 7, el sistema operatiu més instal·lat del món, amb un 52,2% de quota, i el novíssim Windows 8.

Buy Viagra Mastercard